Pasta till frukost?

Lasagne - en klassiker som Àr storfavorit hos bÄde stora som smÄ. Varva lasagneplattorna med köttfÀrs eller prova en vegetariskt lasagne nÀsta gÄng!

Gör sÄ hÀr

  •  SĂ€tt ugnen pĂ„ 225° eller 200° varmluft.
  •  Skala och hacka lök och vitlök. FrĂ€s dem mjuka i smör- & rapsolja i en stekpanna.
  •  LĂ€gg i köttfĂ€rsen och stek den under omrörning sĂ„ att den smular sig.
  •  TillsĂ€tt krossade tomater, tomatpurĂ©, oregano, peppar och buljongtĂ€rning. LĂ„t sĂ„sen koka ca 5 min.
  •  Vispa ut mjölet i hĂ€lften av mjölken i en kastrull.
  •  HĂ€ll i resten av mjölken och lĂ„t det koka upp under vispning. LĂ„t sĂ„sen koka ca 3 min.
  •  Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksĂ€tt med salt.
  •  Varva köttfĂ€rssĂ„s, ostsĂ„s och lasagneplattor i en smord ugnssĂ€ker form. Avsluta med sĂ„s. Strö över resten av osten.
  •  GrĂ€dda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 
GĂ„ tillbaka