SMAKKAMRATER



INGEFÄRA + KANEL + APRIKOS

Sötman i aprikosen balanserar hettan i ingefÀran. TillsÀtt gÀrna lite syra frÄn apelsin eller citron sÄ lyfter smakerna. Kanelen kan bytas ut mot spiskummin. Kryddorna Àr goda till tomat, ost, kyckling och lamm.

 

FÄNKÅLSFRÖ + CITRON + VITLÖK

Rosta fÀnkÄlsfröna lÀtt i stekpannan sÄ smakar de mer. SlÀng vitlökspressen och hacka vitlöken sÄ blir den mildare i smaken. Gott till spenat, flÀsk och kyckling.

 

INGEFÄRA + LIME + CHILIPEPPAR

Grunden i mÄnga asiatiska curryrÀtter. Gott till bÄde kyckling, fisk och skaldjur och gÀrna ihop med kokos och fÀrsk koriander.

 

CITRONGRÄS + LIME + FÄRSK KORIANDER

En klassisk kombination i asiatiska rÀtter. FÀrska örter som thaibasilika och mynta Àr gott till men ocksÄ riven ingefÀra eller limeblad. Gott till kyckling, fisk och rÀkor.

 

SPISKUMMIN + KORIANDERFRÖN + CHILIPEPPAR

Spiskummin och malda korianderfrön anvÀnds ofta i indisk matlagning. Med lite oregano i blir kryddningen mer mexikansk. Chilipepparn ger smakerna en skjuts. Gott till yoghurt, lamm och kyckling.

 

SALVIA + LÖK + CITRON

Salvia Àr en underbar krydda till kyckling, fisk och flÀsk. Testa att bryna smör tills det Àr nötbrunt, lÀgg i fÀrska salviablad, krydda med citronskal och servera till fisk.