WRAPSBRÖD
CA 12 BRÖD
Det här brödet använder jag både till wraps, tortillas och quesadillas. Smaksätt gärna brödet med finriven ost, oregano, spiskummin eller chili. Brödet är godast nybakat och varmt.
2 dl vatten
2 dl yoghurt 3 %
¾ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4 msk fiberhusk
1 dl rismjöl (eller mandelmjöl)
ca 1 dl majsmjöl + extra till kavling
Blanda samman vatten, yoghurt och salt i en bunke. Rör ner bakpulver och bikarbonat och därefter fiberhusk och mjöl. Rör till en fast deg. Låt vila 10 minuter. Forma 12 runda bullar. Kavla ut bullarna med majsmjöl mellan två bakplåtspapper till runda, tunna bröd. Stek dem i en torr stekpanna utan fett 1–2 minuter per sida. Torka bort eventuellt överblivet mjöl ur stekpannan mellan varje omgång. Förvara under handduk i väntan på servering.
TIPS
Det går bra att förvara brödet till dagen efter i kylen, annars bör du frysa in så att du kan ta upp när du exempelvis vill laga quesadillas.