CHOKLADMOUSSE MED ROSTADE HONUNGSMANDLAR


4 P O R T I O N E R

Lyxig dessert med sÄ mycket smak att det rÀcker med ett litet glas. SÀrskilt god blir moussen med de sötsalta mandlarna pÄ toppen och fÀrska bÀr. VÀlj mogna avokador och helst fast honung, den har en godare smak som framhÀvs hÀr. Det Àr ocksÄ stor skillnad pÄ kvaliteten pÄ kakaopulver, prova dig fram och vÀlj ett pulver av hög kvalitet.

2 mogna avokador

1 dl kakao

1 dl kokosgrÀdde

3 msk fast honung

en nypa salt

ROSTADE SALTA HONUNGSMANDLAR

1 dl sötmandlar

1 msk fast honung

2 msk rostade sesamfrön

1 tsk flingsalt

Till servering: fÀrska bÀr och mynta

Mixa alla ingredienser till moussen i en matberedare eller en mixer. HÀll upp i portionsformar och stÀll i kylskÄp minst 45 minuter. Rosta mandlarna i en torr stekpanna utan fett. HÀll pÄ honungen och lÄt den koka in. HÀll upp pÄ ett bakplÄtspapper eller ett oljat fat och strö genast över sesamfrön och flingsalt. Hacka mandlarna till fina smulor nÀr de har svalnat. Toppa moussen med mandlar, fÀrska bÀr och mynta.

VARIATION

LÀgg till kardemummafrön och kaffe som extra smaksÀttning i moussen. Ta hasselnötter i stÀllet för mandlar och variera bÀren efter sÀsong och humör.