VATTENMELON MED MYNTASTRÖSSEL OCH KARDEMUMMAYOGHURT
4 P O R T I O N E R
En perfekt dessert när man vill servera något
läskande och lättlagat. En sommarfavorit!
INGRIDIENSER
½ vattenmelon, ca 2 kg
1 kruka mynta
1 lime
1 dl rostade kokoschips
KARDEMUMMAYOGHURT
INGRIDIENSER
2 dl yoghurt 10 %
1 ½ tsk mortlade kardemummakärnor
1 msk honung
Blanda samman ingredienserna till yoghurten. Ställ den kallt i väntan på servering. Skär vattenmelonen i klyftor. Strimla myntabladen. Tvätta och riv skalet av limen utan att det vita kommer med. Blanda myntablad, limeskal och kokos. Lägg melonen på ett fat. Strö myntaströsslet över och servera yoghurten till.
VARIATION
På vintern, när vattenmelonen inte är i säsong, är det jättegott med en sallad på skivade apelsiner, granatäppelkärnor och frysta tinade hallon till kardemummayoghurten.