FISK I PAKET MED KOKOSMJÖLK


4 P O R T I O N E R

Första gången jag åt fisk i folie var hos min tante Brith i Norge. Jag var inte så förtjust i fisk på den tiden men när jag blev serverad på det här sättet var smakerna helt annorlunda. De stannade liksom kvar i foliepaketet. Jag tycker också att det är kul att alla får öppna sitt eget lilla paket. Jag brukar oftast använda lax, men blandar olika fisk- och skaldjursbitar när jag vill lyxa till det. Barnen gillar inte så starka smaker så de får bara kokosgrädde på sin fisk.

200 g zucchini

150 g salladsärter, sockerärter eller edamamebönor

400 g fisk- och skaldjursbitar, t.ex. torsk, lax,

 eller 4 portionsfiléer

1 lime eller citron

2 ½ dl kokosmjölk

1 msk röd currypasta

1 tsk fisksås

2 tsk maizena

4 ark bakplåtspapper, folie eller stekpåsar

salt

Till servering: ris (gärna rött råris), citrusklyftor och koriander

Skiva zucchinin tunt. Lägg den tillsammans med ärterna mitt på fyra bakplåtspappersark eller foliebitar. Lägg på fisken. Riv skalet av citrusen och spar till räkorna. Blanda kokosmjölk med currypasta och fisksås och pressa i 1 tsk limesaft. Koka upp och red med maizena. Skeda sedan cirka 3 msk över varje fiskbit. Vik ihop som ett paket. Nyp ihop kanterna ordentligt. Baka 12–15 minuter i 175 grader eller lägg paketen på grillen. Toppa fisken med limeräkorna och servera med ris och limeklyftor.

LIMERÄKOR

500 g oskalade räkor

2 msk rostade kokoschips

½ kruka koriander

skalet av 1 lime eller citron

Skala räkorna och finhacka koriandern, även stjälkarna.

Blanda med limeskalet och kokoschips.

VARIATION

Ibland brukar jag göra en japansk lax på samma sätt. Då blandar jag samman lite sesamolja, soja, riven ingefära, limesaft och misopasta som jag häller över laxen. Var försiktig med sesamoljan bara, cirka 1 msk brukar räcka för att ge smak.

Du kan också smaksätta på klassiskt svenskt vis med exempelvis crème fraiche eller grädde som du blandar med lite senap, kapris och dragon.