GRÖNKÅLSCHIPS


4 P O R T I O N E R

GrönkÄlschips Àr perfekt snacks som gillas av bÄde stora och smÄ. HÀr kommer tvÄ goda varianter. Tahini varierar mycket i smak och kvalitet. Smaka dig fram till en bra balans för chipsen.

 

GRÖNKÅLSCHIPS MED SESAMFRÖN

400 g grönkÄl med stam eller 250 g rensad

1–2 msk tahini

1 msk olivolja

1 tsk citronsaft

1 msk orostade sesamfrön

1 tsk chiliflakes

1 tsk flingsalt

Repa grönkÄlsbladen frÄn stammen och riv dem i mindre bitar. Blanda tahinin med olja och citronsaft och massera. Krydda med sesamfrön, chili och salt. Sprid ut bladen pÄ en plÄt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plÄten och ta ut de chips som Àr fÀrdiga eller rör runt. GrÀdda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fÄtt Lite fÀrg men inte vara brÀnda.

 

GRÖNKÅLSCHIPS MED PARMESANOST

400 g grönkÄl med stam eller 250 g rensad

1 œ msk olivolja

3 msk finriven parmesanost

1 citron

1 tsk flingsalt

Repa grönkÄlsbladen frÄn stammen och riv dem i mindre bitar. Massera in olivoljan. Krydda med ost, rivet citronskal och salt. Sprid ut bladen pÄ en plÄt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plÄten och ta ut de chips som Àr fÀrdiga eller rör runt. GrÀdda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fÄtt lite fÀrg men inte vara brÀnda.

 

VARIATION

SmaksÀtt chipsen med ost och oregano; ost och paprikapulver eller sriracha (stark chilisÄs) och sesamfrön.