GRĂNKĂ LSCHIPS
4 P O R T I O N E R
GrönkÄlschips Àr perfekt snacks som gillas av bÄde stora och smÄ. HÀr kommer tvÄ goda varianter. Tahini varierar mycket i smak och kvalitet. Smaka dig fram till en bra balans för chipsen.
Â
GRĂNKĂ LSCHIPS MED SESAMFRĂN
400 g grönkÄl med stam eller 250 g rensad
1â2 msk tahini
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 msk orostade sesamfrön
1 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
Repa grönkÄlsbladen frÄn stammen och riv dem i mindre bitar. Blanda tahinin med olja och citronsaft och massera. Krydda med sesamfrön, chili och salt. Sprid ut bladen pÄ en plÄt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plÄten och ta ut de chips som Àr fÀrdiga eller rör runt. GrÀdda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fÄtt Lite fÀrg men inte vara brÀnda.
Â
GRĂNKĂ LSCHIPS MED PARMESANOST
400 g grönkÄl med stam eller 250 g rensad
1 œ msk olivolja
3 msk finriven parmesanost
1 citron
1 tsk flingsalt
Repa grönkÄlsbladen frÄn stammen och riv dem i mindre bitar. Massera in olivoljan. Krydda med ost, rivet citronskal och salt. Sprid ut bladen pÄ en plÄt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plÄten och ta ut de chips som Àr fÀrdiga eller rör runt. GrÀdda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fÄtt lite fÀrg men inte vara brÀnda.
Â
VARIATION
SmaksÀtt chipsen med ost och oregano; ost och paprikapulver eller sriracha (stark chilisÄs) och sesamfrön.