PIZZA MED FÄRSKOST OCH GRÖNKÅL


2 PIZZOR

När det gäller pizza har jag två bra tips: lägg inte på för mycket sås, det gör bara pizzan vattnig, och sätt plåten i ugnen först. Jag bakar ut pizzan på ett bakplåtspapper som jag sedan lägger på den varma plåten. Då gör undervärmen att botten blir krispig. Om du ändå tycker att botten blir för mjuk, fräs broccolin i stekpannan innan så
får du ur lite vätska. Oftast gör vi göra en half/half. Barnen har sina favoritingredienser
– riven ost, kalkon och pepparsalami – på sin halva, och jag har mina favoriter på den andra.

 

INGRIDIENSER
1 broccolihuvud, 250 g
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk oregano
½ tsk salt
en nypa chilipeppar

 

Skär av broccolistammen och skala den. Riv på rivjärn eller
kör i en matberedare till fina smulor. Knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser. Mixa lite till. Krydda med salt. Kleta ut smeten tunt på varsitt bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Grädda cirka 10 minuter i 225 grader varmluft tills pizzan fått fin färg. Lägg på valfri topping, sänk värmen till 200 grader och grädda 5–10 minuter tills pizzan är gyllenbrun.

 

MIN FAVORITPIZZA BESTÅR OFTAST AV

Lite tomatsås
Parmaskinka eller rökt kalkon
Grönkål rensad och kramad med lite olja
Klickar av färskost, t.ex. mascarpone
Mozzarella
Pinjenötter
Färsk basilika

 


VARIATION

Byt ut broccolin mot blomkål. Mina barns absoluta favorit gör jag av 3 dl riven blomkål, 1 dl mandelmjöl, 3 ägg, 2 dl riven ost och smaksätter med cayenne, salt och oregano.
Vi brukar också "fuska" ihop en snabb tomatsås av tomatpuré, olja, salt och cayennepeppar – superenkelt!