GRÖNKÅLSCHIPS
4 P O R T I O N E R
Grönkålschips är perfekt snacks som gillas av både stora och små. Här kommer två goda varianter. Tahini varierar mycket i smak och kvalitet. Smaka dig fram till en bra balans för chipsen.
GRÖNKÅLSCHIPS MED SESAMFRÖN
400 g grönkål med stam eller 250 g rensad
1–2 msk tahini
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 msk orostade sesamfrön
1 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
Repa grönkålsbladen från stammen och riv dem i mindre bitar. Blanda tahinin med olja och citronsaft och massera. Krydda med sesamfrön, chili och salt. Sprid ut bladen på en plåt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plåten och ta ut de chips som är färdiga eller rör runt. Grädda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fått Lite färg men inte vara brända.
GRÖNKÅLSCHIPS MED PARMESANOST
400 g grönkål med stam eller 250 g rensad
1 ½ msk olivolja
3 msk finriven parmesanost
1 citron
1 tsk flingsalt
Repa grönkålsbladen från stammen och riv dem i mindre bitar. Massera in olivoljan. Krydda med ost, rivet citronskal och salt. Sprid ut bladen på en plåt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plåten och ta ut de chips som är färdiga eller rör runt. Grädda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fått lite färg men inte vara brända.
VARIATION
Smaksätt chipsen med ost och oregano; ost och paprikapulver eller sriracha (stark chilisås) och sesamfrön.