GRÖNKÅLSCHIPS


4 P O R T I O N E R

Grönkålschips är perfekt snacks som gillas av både stora och små. Här kommer två goda varianter. Tahini varierar mycket i smak och kvalitet. Smaka dig fram till en bra balans för chipsen.

 

GRÖNKÅLSCHIPS MED SESAMFRÖN

400 g grönkål med stam eller 250 g rensad

1–2 msk tahini

1 msk olivolja

1 tsk citronsaft

1 msk orostade sesamfrön

1 tsk chiliflakes

1 tsk flingsalt

Repa grönkålsbladen från stammen och riv dem i mindre bitar. Blanda tahinin med olja och citronsaft och massera. Krydda med sesamfrön, chili och salt. Sprid ut bladen på en plåt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plåten och ta ut de chips som är färdiga eller rör runt. Grädda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fått Lite färg men inte vara brända.

 

GRÖNKÅLSCHIPS MED PARMESANOST

400 g grönkål med stam eller 250 g rensad

1 ½ msk olivolja

3 msk finriven parmesanost

1 citron

1 tsk flingsalt

Repa grönkålsbladen från stammen och riv dem i mindre bitar. Massera in olivoljan. Krydda med ost, rivet citronskal och salt. Sprid ut bladen på en plåt och baka cirka 5 minuter i 200 grader. Ta ut plåten och ta ut de chips som är färdiga eller rör runt. Grädda cirka 5 minuter till. Chipsen ska ha torkat och fått lite färg men inte vara brända.

 

VARIATION

Smaksätt chipsen med ost och oregano; ost och paprikapulver eller sriracha (stark chilisås) och sesamfrön.